С 250 000 лв. слагат инфотабла на спирките и модернизират светофари

Публикувано на пн, 16 Дек. 2019
757 четения

С над 250 000 лв. ще бъдат модернизирани светофарните уредби на четири кръстовища и ще бъдат монтирани електронни информационни табла на част от автобусните спирки във В. Търново. Средствата са по проекта за интегриран градски транспорт, а до края на годината тече процедурата за избор на изпълнител по обявената обществена поръчка.
Информационни табла ще има само на 22 спирки, които са най-натоварени, а целта е да се подобрят транспортната среда и информираността на гражданите, ползващи градски транспорт. Със средствата ще бъде изградена система, която съдържа светлинни табла на спирките, известяващи за времето до пристигане на следващото превозно средство и ще се захранват от слънцето. За закупуването и монтажа на таблата са заложени близо 70 000 лв. с ДДС.
Над 183 000 лв. с ДДС са предвидени за модернизацията на светофарите на кръстовищата на ул.“Никола Габровски” – ул. “Славянска”, ул. “Никола Габровски” – ул. “Георги Измирлиев”, ул. “Магистрална” – ул. “Мармарлийска” и светофарно регулиране на движението на пешеходната пътека на улица “България” №1 (на входа на Кооперативния пазар).
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново