Благотворителен спектакъл подкрепя каузата на фондация “Искам бебе”

Публикувано на вт, 12 Ное. 2019
186 четения

Ученици от театралната студия при Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” ще представят благотворителен спектакъл в подкрепа на двойки с репродуктивни затруднения. Те ще изиграят постановката “Криворазбраната цивилизация” на 14 ноември от 18 часа в салона на читалище “Искра” във В. Търново. Приходите от представлението ще бъдат дарени на фондация “Искам бебе”. Проектът се реализира съвместно с Театър “Весел” и читалището.
“Това е поредното благотворително представяне на пиесата от страна на младите актьори. Те не за първи път се включват в такива благородни инициативи, за което им благодаря. Предложението, което дойде от собственика на Театър “Весел” Веселин Василев, силно ме трогна и изненада. Само ден преди това трупата му гостува на моите ученици от училището в с. Водолей, които за пръв път посещаваха театър и бяха много впечатлени. Сега остава да се надявам залата да се напълни, за да съберем повече средства за каузата”, сподели развълнувана Вероника Михайлова от фондация “Искам бебе”.
Тя подчерта, че в България има над 200 хил. двойки, които са заявили открито, че имат репродуктивни проблеми. Михайлова допълни, че фондацията постоянно се опитва чрез различни инициативи да подпомогне нуждите на тези хора със средства за справянето с проблема. Тя не пропусна да отбележи и факта, че Община В. Търново е една от най-добре работещите в тази насока, благодарение на проектите и създадената добра организация за връзка със съответните институции. В резултат на това на бял свят до момента са се появили близо 60 деца.
Спектакълът “Криворазбраната цивилизация” е съвместен проект на Театър “Весел” и младите актьори от Езикова гимназия. Постановката и оригиналната звукова картина са дело на Веселин Василев, а студийният звукозапис е осъществен от Петър Атанасчев. Драматургичната адаптация и диалозите са реализирани от учителката в гимназията Маргарита Маринова. Ролите са поверени на Вероника Калчева, Веселин Врачовски, Сияна-Мария Петрова, Алек Трифонов, Силвия Минкова, Михаела Симитчийска, Бояна Узунова, Наталия Начева, Лилия Ангеличева, Иван Желязков, Александра Копаранова, Александра Кияшко, Симона Димитрова, Маги Станова, Маргарита Маринова (глас) и Веселин Василев (глас). Представлението е емоционална за зрителя среща с комедията на Добри Войников, която потвърждава старата истина, че талантливо написаната творба пренася своите послания през времето и пространството.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново