20 ученици от ПГСАГ ще стажуват в Португалия

Публикувано на пн, 30 сеп. 2019
309 четения

ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ Във В. Търново започва подбор на 20 ученици, които да проведат производствена практика в Португалия през май 2020 г. Те ще пътуват в рамките на проекта „Ремодулация на сгради – практика за изготвяне на технически проект“ , спечелен от професионалната гимназия. С него училището затвърди традицията да изпраща ежегодно свои възпитаници на 14-дневна практика в чужбина.

Учебното заведение реализира проект със спечелената Харта за мобилност по програмата „Еразъм+“, Сектор „Професионално образование и обучение“.

В него са предвидени мобилности на 20 ученици от няколко специалности – „Строителство и архитектура“, „Архитектурна реставрация“, „Интериорен дизайн“, „Парково строителство“ и „Геодезия“. Темите, включени в практиката в Португалия, са подбрани с оглед надграждане на придобитите в училище знания и умения  и усвояване на нови, специфични за професиите. Основна цел ще е чрез работа в реална среда да се усвоят  умения за работа с AutoCad при ремодулация на сгради. За да спечелят място в групата желаещите ще положат изпит по английски език и ще преминат през процедура на подбор.

Дългосрочните ползи от дейностите, които ще се реализират, се изразяват в мотивиране на учениците и учителите от гимназията за участия в последващи образователни мобилности и изграждане на чувство за принадлежност към Европа.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново