“Академик” започва с гостуване в Добрич

Публикувано на пн, 24 юни 2013
210 четения

Свищовският “Академик” ще стартира в новото първенство на “Б” група с гостуване на друг новак в нея – “Добруджа”. Мачът е на 3 август (събота) от 18:00 ч. в Добрич. В Българския футболен съюз бе изтеглен жребият за новия сезон. Към дадения момент в състава на групата са включени 14 отбора, след като от третия ешелон влязоха четири – “Академик”, “Марек”, “Добруджа” и “Ботев” (Гълъбово), седем останаха от миналия сезон, а от “А” група отпаднаха “Миньор”, “Монтана” и “Ботев” (Враца). Четвъртият отпаднал “Етър 1924” имаше също право да играе в “Б” група, но се отказа от професионалния футбол.
Сезон 2013-2014 в “Б” футболната група ще стартира на 3 август, реши Спортно-техническият отдел на Българския футболен съюз след консултации с клубовете от втора дивизия. Срещите ще се играят всяка събота, а не в неделя, както миналия сезон, реши БФС. Първенството ще се състои от 26 кръг, като есенният дял приключва на 9 ноември.
По програма свищовлии ще започнат с гостуване на “Добруджа”, а на 10 август е първото му домакинство – от 18 ч. на стадион “Академик” тимът приема “Чавдар” (Етрополе). Сблъсъкът е интересен, тъй като това е един от бившите отбори на треньора Стойчо Стоев. Още два негови доскорошни отбора – “Миньор” и “Монтана”, също вече са в тази група. До края на есенния полусезон “Академик” ще гостува още на “Ботев” (Гълъбово), “Спартак” (Варна), “Монтана”, “Ботев” (Враца), “Банско” и в последния кръг на “Раковски”.
Домакинствата след първото с “Чавдар” са още последователно на “Светкавица”, “Марек”, “Миньор”, “Калиакра” и “Пирин” (Разлог). Засега обаче в родния футбол всичко е предспоследно и са възможни още промени, особено след батака около фалиралия ЦСКА и евентуалния му нов лиценз.
Междувременно в “Академик” продължават да работят по бюджета и селекцията. Тази седмица предстои сесия на Общинския съвет в Свищов, на която ще се гласува допълнителна субсидия за клуба в размер на 80 000 лева. Други 20 000 пък ще бъдат отпуснати за строящите се на стадиона нови съблекални за детско-юношеската школа. Завърнаха се и титулярите от есента голмайсторът Любомир Александров и вратарят Руслан Йончев, в Свищов е и голмайсторът на “Павликени” Стефан Гинчев, както и още няколко състезатели от региона. Първата контрола е на 29 юни.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново