Стратегически мач предстои за “Етър” днес срещу новака “Царско село”

Публикувано на пт, 16 авг. 2019
194 четения

“Етър” приема новака в елита “Царско село” в мач от шестия кръг на Първа лига. Двубоят е днес от 20:30 ч. на стадион “Ивайло”. Срещата се очертава като стратегическа за бъдещата роля и позиции на “виолетовите” през сезона. Тимът стартира с четири поредни ремита срещу водещите отбори, но после допусна първа загуба срещу “Славия”. Така след пет кръга етърци все още нямат победа и заемат 11-то място с 4 точки. Точно толкова имат и двата отбора, с които им предстои да играят – първо у дома с “Царско село”, а после навън с “Ботев” (Враца).
Това прави победата в днешния мач задължителна, за да може “Етър” да се позиционира в средата на класирането с шансове за по-предни позиции. Евентуална загуба обаче би закотвила тима на предпоследното място и би очертала предстоящи битки за спасяване от баражите.
Любопитното е, че “Царско село” за втори път в рамките на месец ще гостува на стадион “Ивайло”. В първия кръг столичния тим игра във Велико Търново срещу шампиона “Лудогорец”, който правеше ремонт на тревното си покритие”, и загуби с 2:0. В последния кръг обаче “Царско село” нанесе удар, като би с 2:0 при гостуването си на “Ботев” (Пловдив), а преди това пък максимално затрудни “Левски”. И трите гола за отбора до момента са дело на холандеца Родни Антуи, който е една от приятните изненади в първенството. В сряда пък тимът изненадващо привлече опитния 27-годишен Антон Карачанаков, който ще бъде картотекиран още за днешния мач с “Етър”.
При “болярите” няма проблеми с контузени играчи, като се изключи трайно отсъстващият таран Иван Петков. Завръща се след заболяване Яни Пехливанов, в строя вече е и Милчо Ангелов, а защитникът Христофор Хубчев води редовни тренировки, но му трябва още малко време, за да влезе в игрови ритъм.
Билетите за предстоящия мач между “Етър” и “Царско село” ще бъдат пуснати в продажба днес от 10:00 ч., когато ще отвори касата до Спортния диспансер. От 18:30 ч. ще бъдат отворени и двете каси северно от стадион “Ивайло”. На южния сектор те няма да се продават. Цената на билетите е 8 лв.
От клуба припомниха, че паркингът пред стадиона трябва да бъде освободен от автомобили в деня на мача. Входовете на стадион “Ивайло” отварят в 19:00 ч. на 16 август.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново