Община В. Търново още чака парите за ремонт на 13 улици

Публикувано на пн, 29 юли 2019
1035 четения

Община В. Търново все още не е получила средствата от регионалното министерство за ремонт на улиците в кв. “Варуша”, които останаха извън обхвата на големия проект за привлекателна и автентична градска среда. Това потвърди кметът Даниел Панов в отговор на питане на общинския съветник Валерия Дончева дали парите са постъпили по сметките на Общината.
“Община В. Търново е одобрена и очаква финансиране. На този етап средствата все още не са постъпили в сметките, очаквам това да се случи през второто полугодие”, заяви кметът.
“В две свои питания – едното от април 2018 г., другото от март 2019 г., отправих въпроси, свързани с необходимостта да бъдат ремонтирани улиците, които останаха извън проекта. Това са “Бузлуджа”, “Колю Гaйтанджията”, “Капитан Петко войвода”, “Братя Миладинови”, “Поборническа”, “Шипка”, “Н. Златарски”, “Стефан Караджа”, “Резервоарска”, “Панайот Типографов”, “Янтра”, “Т. Лефтеров” и “Родолюбец”. В отговора на второто питане Вие уверявате, че “МРРБ през годината поетапно ще осигури съответното финансиране за подмяна на ВиК инфраструктурата и ремонта на настилките на горепосочените улици, след което Община В. Търново ще възложи съответните ремонтни дейности”, припомни Валерия Дончева. Сред изчисления на строителната дирекция средствата, необходими за ремонт, възлизат на близо 7 млн. лв. с ДДС.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново