Градският ученически парламент има нов председател

Публикувано на пт, 3 май 2019
561 четения

Градският ученически парламент избра нов председател в лицето на Йоана Якова. На досегашният председател Савина Иванова предстоят сериозни изпити за кандидатстването й в университета и иска да отдаде цялото си внимание на тях.

„Много съм горда с това, което постигнахме. Една моя мечта се реализира със създаването на Благотворителния бал, който вече 3 години се провежда в нашия град. Срещите с известни личности – мотиватори също е един голям успех за нас. Ще помагам с каквото мога на Ученическия парламент, защото за мен той е кауза. Успех на Йоана, вярвам, че тя ще доразвие още повече дейността на парламента“,  каза Савина Иванова.

Новият председател Йоана Якова е на 17 години и учи в ПМГ „Васил Друмев“ с профил “Информатика”. След завършването си тя планува да се обучава в сферата на софтуерното инженерство и да се занимава с проджект мениджмънт.  Сред любимите й предмети в училище са езиците – английски и немски, като мечтата й е да започне да учи испански. Голяма страст на младото момиче са фотографията, спорта и танците. Ходи на хип-хоп и посещава редовно фитнеса за здраве и за да поддържа форма. Обожава да чете книги за самоусъвършенстване и приключенски истории, да пътува и да среща нови приятели, от където твърди, че идва цялата й позитивна енергия.

Йоана се присъединява към Градския ученически парламент с огромна амбиция и започва активно да се включва в акции от самото начало. Най-щастлива я прави екипната среда и това колко нови приятели е намерила сред членовете на организацията. Харесва ъ също да прави дизайни на плакати за събития, но пред себе си поставя и по-високи цели. Една от тях е да създаде уебсайт, който да улесни работата на ГУП, да свързва целия им екип и да направи събитията им по-достъпни за обществото.

„Да си председател на Градски ученически парламент е голяма възможност за мен, но изисква и големи отговорности. Участието ми в тази организация много ми помогна да направя избора си за специалност занапред, защото разбрах колко много ми харесва да организирам и координирам проекти и събития, което е основна задача в Проджект мениджмънта“ – сподели Йоана.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново