Рекорден брой участници на турнира на ШК “Асеневци” за купа “Баба Марта”

Публикувано на чт, 28 февр. 2019
222 четения

80 деца премериха сили в турнира по шахмат “Баба Марта”, в което участваха всички от школата на ШК “Асеневци” в петте общини, в които се провеждат тренировки – В. Търново, Г. Оряховица, Лясковец, Полски Тръмбеш и Павликени.
Шампион в третото издание на надпреварата стана Денислав Христов от Павликени с 5 т. Втори със същия актив е Ивелин Стефанов, като двамата победиха във всичките си пет партии, но тъй като не се бяха срещали помежду си, по регламент изиграха шеста, в която Денислав надделя и заслужи купата. На трето място е Данаил Боев, а призовата шестица допълниха Димитър Марков, Веселин Маринов и Димитър Стефанов. При момичетата отново Аделина Величкова се окичи със злато, Мария Калчева от Лясковец заслужи среброто, а Йоана Йорданова допълни челната тройка.
Беше направено и отделно класиране по класове. В групата на първокласниците Теодор Тутеков от Г. Оряховица бе приятната изненада и завоюва златото, следван от Димитър Кънчевски и Калоян Владински, при второкласниците Данаил Боев убедително стана първи пред Димитър Стефанов и Ерик Иванов, при третокласниците Веселин Маринов изпревари Иван Коеджиков и Николай Георгиев от Лясковец. В групата на най-големите надделя Момчил Гочев, а на второ и трето място се класираха Александър Узунов и Симеон Симеонов.
В група “Б” на турнира участие взеха 40 деца. За почти всички от тях това бе първо състезание, но показаха изключителен хъс и желание и направиха борбата много интересна. Първото място бе разделено от Преслава Стоянова и Румен Кожухаров, които завършиха с равен точков актив – 4.5 от 5 възможни точки. Допълнителните показатели отредиха титлата на Преслава, но и двамата подгласници се окичиха със злато и вдигнаха специалното детско шампанско за победителите при момчетата и момичетата.
Тук също бе правено класиране по класове, като при най-малките със злато се окичи Стефан Попов пред Димитър Герджиков и Георги Темелков, при второкласниците надделя Румен Кожухаров пред Ивайло Милков и Ивет Цвяткова, при третокласниците първа е Преслава Стоянова, пред Алекс Манаков и Яница Найденова. В групата на най-големите Тодор Петров взе златния медал, следван от Теодор Тодоров и Венцислав Петков.
30 медала, купа и предметни награди бяха раздадени като награди, за всички имаше грамоти, мартенички и почерпка, а най-новите попълнения в ШК “Асеневци” получиха и своите първи екипи. Това бе последният подготвителен турнир за децата от клуба преди държавните индивидуални първенства до 8 и 10 г., на които домакин са ШК “Асеневци” и Община В. Търново.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново