С над 804 000 лв. обновиха „Социално подпомагане“ в Г. Оряховица

Публикувано на пн, 28 ян. 2019
350 четения

С над 804 000 лв. бе обновена сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в Г. Оряховица. Средствата за подобряване на енергийната ефективност на сградата са отпуснати по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“. Община Г. Оряховица участва в проекта с 68 752 лв.

С обновяването на социалната дирекция е подобрена работната среда на 46 души персонал, а чрез изграждането на достъпната среда е осигурен равен достъп до предоставяните услуги за 2065 лица с физически увреждания. В рамките на проекта изцяло бяха ремонтирани и обновени пенсионерски клуб „Елена Грънчарова“ и клуба на Териториалната организация на слепите, които също са част от сградата.

Обновената сграда бе осветена от отец Антоний. На откриването присъстваха кметът на Общината инж. Добромир Добрев и неговите заместници Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Анжела Досева, директорът на местната дирекция „Социално подпомагане“ Боряна Кирилова, Христо Върбанов, представител на фирмата изпълнител.

Ремонтните дейности стартираха през лятото на миналата година. С парите бе направена външна изолация на стените, а на плоските покриви е поставена топло- и хидроизолация. Подменени са всички дървени прозорци с нова ПВЦ дограма, както и всички външни метални и дървени врати. Монтирани са стоманени двупанелни радиатори и е изградена нова тръбна мрежа, а топлоподаването е с автоматично регулиране. Монтиран е отоплителен котел с възможност за работа на природен газ. Подменени са също старите лампи с нови енергоспестяващи осветителни тела. За хората в неравностойно положение са изградени рампи на входовете и платформи за придвижване с инвалидни колички на преодоляване на стълбите.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново