Съветниците от БСП с инвестиционни предложения в четири направления

Публикувано на чт, 15 Ное. 2018
178 четения

Вторият мандат на кмета Даниел Панов е доста по-лош от първия, защото вече трета година от него нито един от стратегическите проблеми на старата столица не е решен, нито се очертава да бъде решен до края му. Това заяви председателят на групата съветници от БСП в местния парламент Петко Тюфекчиев по повод третата година от мандата на сегашната местна власт. По думите му ежедневните проблеми, пред които са изправени великотърновци, се превръщат в хронични, натрупват един след друг. “Паркирането вече е мисия невъзможна, за двата мандата не се направи нито едно ново паркомясто. Трафикът е кошмарен. Поддържането на инфраструктурата се изразява в ежегодни кърпежи. Сегашното ръководство ликвидира екологичния тролейбусен транспорт и този грях ще им тежи в бъдеще”, набеляза част от проблемите Тюфекчиев.

Според социалистите вместо да започне решаване на проблема със Старото военно училище, той се задълбочава със зле конструирания конкурс за градоустройство, в резултат на който се чака решение на КЗК. “Бърза се с построяването на конгресна зала, за да може в навечерието на следващите местни избори отново да бъде прерязана поредната лентичка. Отново виждаме показно управление на общината, а не решаване на проблемите”, коментира Тюфекчиев. Колегата му Стоян Витанов обяви, че Даниел Панов е пропуснал възможността да стане кмет на всички великотърновци. “Това показва с неглижирането ни като съветници. Приемаме отношението към нас, като отношение към нашите избиратели”, подчерта Витанов.

64 питания са поставили на градоначалника съветниците от БСП от началото на мандата до сега, най-много от тях са свързани с инфраструктурата, посочи Валерия Дончева.

Червените обявиха, че са подготвили серия от предложения, свързани с общинския бюджет и Инвестиционната програма за 2019г., след като месец и половина са събирали сигнали от гражданите на общината. Предложенията са разделили в 4 големи направления, а първото е свързано с паркирането. Те предлагат изграждането на два обществени паркинга – единият на терен под Кооперативния пазар, а другият да е многоетажен върху пустеещ имот под Царевец.

От столетницата настояват за изграждането на видеонаблюдение в парковете,  за пътна настилка и улично осветление на ул. “Ал. Бурмов”, за облагородяване на междублоковите пространства, за изградането на тротоар на ул. “Лазурна”, да се извърши преглед на състоянието на автобусните спирки в общината и др. От БСП са категорични, че трябва да стартира процедура за изграждане на общинско предприятие по сметопочистване, проектиране и поетапно изграждане на система за подземни съдове за смет в центъра на града, както е в Нова Загора.

Социалистите предлагат да бъде създаден фонд “Младежки дейности” на стойност 50 000 лв., както и да бъде създаден “общински културен чек”, т.е. на всички зрелостници да се връчват безплатни ваучери за културни мероприятия, организирани от “Царевград Търнов”. Картите за пенсионери над 65 г. за градския транспорт за една линия да се намалят от 34 на 9 лв.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново