Децата от ДГ “Ален мак” трупат знания за великите български герои

Публикувано на вт, 6 мар. 2018
537 четения

Поредица от мероприятия на патриотична тема се проведоха в детска градина “Ален мак” във Велико Търново. Така детското заведение за пореден път се включи в образователната програма „Корени и криле“, инициирана от кмета на Общината инж. Даниел Панов, разказа директорът Йорданка Стайкова.

На 19 февруари децата от третите и четвърти подготвителни групи почетоха паметта на Васил Левски с тържество под наслов „Левски и Ботев в сърцата ни“. Бе проведена викторина с децата от група „Мики Маус“, съпроводена с песни, стихотворения и танци. За показаните знания децата получиха награда – тефтерчета с ликът на Левски, от учителката на групата Р. Игнатова . Специален гост на тържеството беше г-жа Екатерина Миновска, старши експерт по предучилищно образование към РУО – В.Търново, която поздрави децата.

На 1 март децата посрещнаха с радост Баба Марта, която им раздаде мартенички, а те я поздравиха с песнички и стихотворения. Така децата се учат на българските традиции и обичаи.

На 2 март по случай Националния празник на България – Трети март, децата от подготвителните групи „Мики Маус“ и „Малките лъвчета“ представиха пред родители, учители и деца празничен концерт „Обичам България“, с който показаха много знания за България и за велики български герои. Специални гости на тържеството бяха членове на Национално сдружение „Традиция“ от регионален клон В. Търново, които бяха облечени като четници и опълченци. Запознаха  децата с начина и живота на хайдутите и борците за свобода. Показаха им и оръжието, което са използвали при борбата за свободата на България. След интересните разкази, подариха на децата тематични книжки за оцветяване.

Празникът завърши с химна на Република България и поздрав от директорката на ДГ „Ален мак“ Йорданка Стайкова.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново