Готвят турнир по риболов на плувка на р. Янтра

Публикувано на пт, 9 февр. 2018
2139 четения

Турнир по спортен риболов на плувка предстои на 24 и 25 февруари, съобщиха организаторите от горнооряховския КСР “Янтра”. Надпреварата ще се проведе за девета поредна година на река Янтра и ще бъде край моста до Долна Оряховица. Заявилите участие риболовци ще имат възможност за тренировка на 23 февруари.
Турнирът е индивидуален и ще се проведе по правилата на FIPS в два дни, като всяка сесия е с продължителност от 4 състезателни часа. Зоната за риболов ще бъде разделена на 4 сектора – два от по 5 състезатели и два по 6 състезатели. Жребият за местата ще се тегли в 8 часа на 24 февруари. След това състезателите влизат в боксовете и имат време за захранка, а същинското състезание започва в 10 часа. Същата е програмата и за втория ден, като награждаването на победителите е предвидено за 15:30 часа. Таксата за участие е 50 лева.
Всички 22 места са запълнени и вече се записват само резерви. Освен риболовци от региона са се записали и състезатели от Габрово, Сливен, Ловеч, Варна, Монтана, Русе. Победителят ще получи купа, медал, риболовна макара Shimano Sahara 4000 FI и премия от 150 лева. За второто място ще има купа, медал и премия от 100 лева. Третият, освен купа и медал, ще получи и 80 лева. За четвъртото място премията е 60 лева. Специална награда – купа, медал и 100 лева, ще има и за състезателя, уловил най-голямата риба.
Състезанието е по правилата на Международната федерация по спортен риболов. Забранено е използването на телени живарници, а стръв и захранка се ползват без ограничение по правилата на FIPS. Всеки един състезател лови само в рамките на бокса, който е изтеглил на жребия. Всички участници трябва да имат заверени риболовни билети за 2018 г.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново