“Етър” излиза срещу “Железничар”, Алиуне Бадара възстановен за мача

Публикувано на пт, 26 ян. 2018
313 четения

Отново срещу престижен съперник излиза “Етър” във втората си проверка от подготовката в Анталия. “Виолетовите” срещат утре водача в първенството на Босна и Херцеговина “Железничар” (Сараево).
В първия си мач в Турция “виолетовите” играха срещу втория в Полша “Лех” (Познан) и водеха с 3:1 до почивката, но после отстъпиха с 4:3. Преди това в България в първата си проверка “Етър” удари като гост с 2:0 “Верея” (Стара Загора).
Нападателят Алиуне Бадара е възстановен и ще играе в утрешната контрола срещу “Железничар”. Сенегалският таран имаше болки в бедрото и пропусна първата проверка. На линия вече е и вторият вратар Денис Григич, който е в “Етър” засега на проби.
Мачът “Етър” – “Железничар” ще се играе в събота от 16:00 ч. българско време (17 ч. местно) на спортния център, където водят подготовката си “виолетовите”. Той се намира на десет минути от техния хотел. От щаба на “Етър” заявиха, че са много доволни от условията, а времето, за разлика от България, позволява пълноценна подготовка. Вчера бе 8 градуса, но днес се очакват температури от 15-17 градуса.
Съперникът “Железничар” (Сараево) е водач в първенството на Босна и Херцеговина. След есенния полусезон тимът оглавява класирането с 41 точки, като има 13 победи, две ремита и три загуби. Босненците пристигнаха в Анталия вчера, като мачът с “Етър” ще е първи за тях, а после играят и с “Дунайска стреда” и “Заря” (Луганск).
Защитникът на “болярите” Душан Младенович излиза срещу бившия си отбор. Сърбинът игра за “Железничар” (Сараево) през 2015 г., като дори записа мачове със “сините” в Лига Европа.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново