Съдът призна за виновен 21-годишен, причинил смърт по непредпазливост

Публикувано на нд, 21 ян. 2018
1239 четения

Окръжен съд – В. Търново постанови 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок на Любомир А. Д. от В. Търново, причинил по непредпазливост смъртта на Христомир С. Д.  Подсъдимият е виновен  за това, че на 5 януари м.г. на ул. „Венета Ботева” в старата столица е причинил тежка телесна повреда на 47-годишния Христомир, довела до смъртта му. В следствие на удар с юмрук  в главата мъжът е  получил черепномозъчна травма, с вътрешно черепни кръвоизливи, мозъчна контузия и оток, довели до постоянно разстройство на здравето, опасно за живота.

По искане на подсъдимия и защитата, делото бе проведено по реда на съкратено съдебно следствие, като подсъдимият заяви, че признава всички факти, изложени в  обвинителния акт и се съгласи да не се събират допълнителни доказателства за тези факти, извън събраните в хода на досъдебното производство.

Окръжен съд определи наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, което редуцира с една трета до 3 години лишаване от свобода. Съдът отложи изпълнението на определеното наказание с максималния изпитателен срок от 5 години.

Подсъдимият е осъден да заплати 100 000 лв. на частния обвинител и граждански ищец – майката на пострадалия, представляващи обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди в резултат на деянието.

Присъдата на Окръжен съд – В. Търново подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд.

Теодора ДОНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново