Велико Търново става огромен “Биг Брадър”

Публикувано на чт, 4 ян. 2018
22433 четения

50 камери следят какво се случва в целия град

Близо 50 камери ще следят за реда и сигурността във Велико Търново. 15 от тях вече работят, а другите се очаква да бъдат пуснати до дни, научи “Янтра ДНЕС”. Снимачните устройства са разположени на входовете и изходите на града, а също и на всички възлови кръстовища. Обхванати са още централните части и други зони с голям поток от хора. Сигналът от камерите ще постъпва в реално време в два контролни центъра, които са разположени в областната дирекция на полицията и в община Велико Търново. Чрез тях общинарите и униформените ще могат да установяват, както извършителите на хулигански прояви, така и нарушителите на правилата за движение по пътищата. Към тези два пункта за наблюдение ще бъдат вързани и 150-те камери, които следят за сигурността в селата от Общината, разбра още “Янтра ДНЕС”.
Видеонаблюдението ще улесни много работата ни и ще ни направи още по-оперативни, коментира шефът на великотърновската полиция главен комисар Димитър Машов.
Снимачните устройства, монтирани в общинския център, бяха закупени от местната администрация още преди две години след проведена обществена поръчка, но заради технически проблеми пускането им се забави.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново