Велико Търново получи висока оценка от Световната хандбална федерация

Публикувано на чт, 16 Ное. 2017
320 четения

Велико Търново, Габрово и Българската федерация по хандбал получиха висока оценка от Световната хандбална федерация. Това се случи по време на годишния конгрес на международната организация, провел се в Анталия. Поводът бе провелата се в двата града Световна купа по хандбал.
За отличната работа по организацията на престижната спортна надпревара председателят на българската федерация Росица Бакърджиева бе удостоена със специален плакет. Призът бе връчен от Хасан Мустафа – президент на Световната хандбална федерация.
Световната купа по хандбал се проведе във Велико Търново и Габрово в средата на юни. Старата столица бе домакин на срещи от груповата фаза, на директните елиминации, както и на големия финал, спечелен от тима на Фарьорски острови.
Докато траеше турнирът, президентите на Европейската и на Международната федерации по хандбал Михаел Видерер и Хасан Мустафа гостуваха във Велико Търново и се срещнаха с кмета Даниел Панов. Още тогава те изразиха отличните си впечатления както от града, така и от организацията на спортната надпревара.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново