Стартира Националният конкурс за ученици “Посланици на здравето”

Публикувано на чт, 12 окт. 2017
234 четения

От 10 октомври 2017 г. стартира Националният ученически конкурс “Посланици на здравето”, съобщиха от здравното министерство. Той се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести и ще продължи до 1 юни 2018 г.
Конкурсът ще премине през две фази. През първата – до 15 декември 2017 г., учениците трябва да изпратят в МЗ свои проекти, свързани с темата за превенция на незаразните болести. Втората фаза на конкурса е от 25 декември 2017 г. до 10 май 2018 г., когато проектите ще бъдат реализирани и отчетени. Всеки кандидат задължително трябва да участва и в двете фази на конкурса.
Експертна комисия ще оцени проектите до 25 май 2018 г., а официалното награждаване на победителите ще бъде през юни. Предвидени са общо 13 предметни награди, по три във всяка възрастова категория, три поощрителни награди и една специална награда. РЗИ, РИО и РИОСВ по места са в готовност да оказват необходимата помощ по проектите на учениците.
Училищата от Великотърновска област участват активно в конкурса “Посланици на здравето”. Всяка година най-малко 3-4 проекта печелят призови места.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново