10-годишнина празнува Младежкият център “Отвори очи, има кой да ти помогне” в Ресен

Публикувано на ср, 20 сеп. 2017
149 четения

10-годишен юбилей празнува Центърът за работа с деца и младежи “Отвори очи, има кой да ти помогне” в Ресен. Създадената от Община Велико Търново социална услуга доказа ефективността си – малчуганите и тийнейджърите припознаха Центъра като предпочитано място за тяхното свободно време, изпълнено със забавления, игри, полезни житейски уроци, спорт.
Тържеството събра десетки деца от селото, техните близки, както и многобройни гости. Сред тях бяха заместник-кметът на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова, началникът на великотърновското полицейско управление гл. инспектор Валентин Къндев, кметицата на Ресен Йорданка Колева, представители на регионалната пожарникарска служба, на общинската администрация и др. От името на Общината и от кмета Даниел Панов домакините получиха подарък – интерактивна карта на света. Изненади бяха подготвили и останалите гости.
Центърът за работа с деца и младежи в Ресен е създаден по социалната програма на Общината и в партньорство с Дарителското сдружение “Св. Иван Рилски”. В Общината работят още 19 Младежки центрове, а една от успешните инициативи е Лятната детска полицейска академия. Благодарение на партньорството между местната власт, полицията, пожарната и неправителствения сектор стотици деца знаят как да се предпазват от опасностите в обществото, като трафик на хора, наркотици, сексуална експлоатация, а също от пътния травматизъм и пожарите.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново