Бедри Рюстемов за футбола, момичетата, хубавите коли и екзотичните пътувания

Публикувано на пт, 14 юли 2017
8237 четения

Той е млад, чаровен и успешен. Засега е посветил живота си само на футбола. От няколко месеца 21-годишният Бедри Рюстемов играе в “Локомотив”, Горна Оряховица.
Бедри е роден във Велико Търново. Като дете започва да тренира при футболния спец Петър Харалампиев. Първоначално тренирал индивидуално, след което се включил в отбора на “Бали”, а после и в “Етър”. На 10 години заминал за Малта. Имаше турнир на “Жилет” във Велико Търново. Аз участвах в него. Тогава футболни скаути се свързаха със семейството ми и ме поканиха да развивам футболния си талант в Малта, разказва футболистът. Заминал за островната държава, когато бил на 11 г., изкарал 4 години там. В Малта Бедри живеел в дома на президента на клуба, в който играел. До обяд ходел на училище със синовете му, а след това тренирал. Обяснява, че колежът бил в Слима, на 5 км от столицата на Малта – Валета.
Отново дошли скаути да го гледат, харесали го и отишъл да играе в Лацио при 15-16-годишните. В Италия Бедри сменил няколко отбора. Последно бил в тим в Милано, след което заминал за Испания. Подписал в Лейда, градче до Барселона. Бях преотстъпен в Майорка, а лятото на миналата година получих повиквателна за националния отбор до 21 години, разказва Бедри.
В началото на тази година получил предложение да играе в “Локомотив – Горна Оряховица”. Без много да мисли, Бедри приел предизвикателството, искал да е близо до семейството си, а и му било интересно да поиграе футбол в България.
В чисто футболен план няма кой знае каква разлика, тя е в манталитета. В чужбина феновете подкрепят футболистите, искат те да дадат най-доброто от себе си, а тук, ако не си на ниво един ден, веднага те обругават. За съжаление, отношението към нас, българите, зад граница въобще не е толкова добро, колкото у нас към чуждите състезатели. Няма го респекта и уважението, които ги има тук, споделя Бедри.
Амбицията му е да се върне в чужбина и да играе отново сериозен футбол. Като дете кумирът на Рюстемов бил Димитър Бербатов, днес младият талант няма идоли, а има цели, които гони.
Когато тренира, Бедри спазва здравословен начин на живот. За разлика от много български футболисти, в Италия имало период, в който често ходел по дискотеките, но сега у нас се е отдал на работата си.
Футболистът си има сериозна приятелка, която живее в Майорка, Испания, там е израснала. Запознал се с нея, когато играл в Испания. Шегува се, че любовта им в момента е най-вече телефонна, но пък разстоянията вече се преодоляват бързо и лесно.
Младият мъж харесва интелигентните жени, които са стъпили здраво на земята. Не могат да ме впечатлят високомерни момичета, които разчитат само на красотата си, казва той. Родителите му Рейхат и Асие не му се месят, подкрепят го във всяко негово начинание. Признава, че майка му е по-строга. Слушам я, усмихва се Бедри. Но и допълва, че от 10-годишен живее сам и е пораснал много по-бързо от връстниците си. Засега се е посветил изцяло на футбола и не знае дали след време ще започне да помага на родителите си в строителния бизнес, времето ще покаже.
Бедри винаги изглежда перфектно. Бях пет години в Италия и съм голям фен на италианските марки. Имам много приятели италианци. За тях най-важното не е каква кола карат, а как са облечени. Държат изключително много на аксесоарите, аз също, разказва той.
Италия продължава да лежи на сърцето му, надява се, че един ден пак да се върне там.
Като всеки млад човек, футболистът е почитател и на хубавите автомобили. Последната му кола е Форд Мустанг. Моделът е от тази година, докарали са му го директно от САЩ. Не крие, че след време би заменил този спортен модел с нещо италианско – Ферари или Ламборгини.
Бедри обожава да пътува, макар че постоянното стягане на куфарите вече го изморява. Европа съм я обиколил почти цялата. Вече ме влекат по-далечните дестинации като Виетнам, Тайланд. Мисля да си направя една разходка до там, споделя футболистът.
Не е човек, който прави планове за години напред. Наслаждавам се на моментите сега и правя планове за близките месеци, допълва Бедри Рюстемов.
Весела КЪНЧЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново