Данъчни инспектори от Велико Търново започват проверки по Черноморието

Публикувано на вт, 4 юли 2017
241 четения

За неиздадена касова бележка директно ще се запечатват обекти

Данъчни инспектори от Велико Търново ще проверяват обекти по българското Черноморие през юли и август. Кампанията се провежда съвместно от НАП, органите на МВР и Агенция Митници. През туристическия сезон предстоят над 25 000 проверки, като акцент ще бъде поставен върху отчитането на обороти и издаване на касови бележки, уточняват от приходното ведомство. Стотици данъчни, в това число и инспекторите от отдел “Оперативни проверки” от ТД на НАП Велико Търново, се включват в контролните действия. Проверките ще обхванат цялото Черноморско крайбрежие, а не само големите курорти.
През следващите два месеца те ще следят за издаване на касови бележки в морските обекти. Новост тази година ще бъде незабавното запечатване на търговския обект като санкция за неиздадена касова бележка, освен обичайното налагане на глоба. Той остава затворен в продължение на две седмици след запечатването. От приходната агенция отново ще използват дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.
На мониторинг ще се подложат борсите и тържищата, които снабдяват хотелите с храни и напитки, наред с ресторанти, барове, магазини, паркинги, хотели и др.
В проверките ще участват и инспекторите на “Фискален контрол”.
Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на електронната поща infocenter@nra.bg
Мария НЕДЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново