Читалище “Надежда” кани децата на летни занимания в библиотеката

Публикувано на чт, 15 юни 2017
457 четения

Децата на Велико Търново могат да се включат в най-новата инициатива “Летни забавления в библиотеката” на читалище “Надежда 1869”. За най-амбициозните и отдадени на книгите е разкрита и специална позиция – на помощник-библиотекар. За нея могат да кандидатстват ученици от 5 до 8 клас.
“Идеята е да се научат как се подреждат книгите в една библиотека, как се почистват, как се записват избраните в читателския картон, как се търсят по каталог и по тема. Всеки ученик сам си избира колко дни и часове да помага в библиотеката”, обясни библиотекарката Бисера Дживодерова. За своите бъдещи млади колеги тя е подсигурила и награда – книга и почерпка.
Част от летните забавления в “Надежда” е и конкурсът за рисунка на тема “Моят любим герой от детските книжки. Творческото състезание е за деца до 10 години, а техните творби ще се приемат в библиотеката. Най-добрите от тях ще украсят стелажите на книгите в детския отдел.
За втори път вчера в читалището се проведоха заниманията и на Лятното детско ателие по народни танци. Уроците са от 11 до 12 часа и са напълно безплатни за малките танцьори. Те усвояват тънкостите на българските хора под ръководството на професионален хореограф.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново