“Локо” (Г. Оряховица) загуби с 2:1 в Благоевград с гол в 92-ата минута

Публикувано на пн, 8 авг. 2016
181 четения

Горнооряховският “Локомотив” допусна загуба при първото си гостуване в елита, като отстъпи с 2:1 на “Пирин” в Благоевград. Влади Златинов откри за домакините от дузпа в 73-ата минута, Атанас Фиданин изравни в 82-ата, но в добавеното време на мача Станислав Костов донесе победата на “орлетата”.
Срещата в Благоевград започна с положения и пред двете врати. Още в 6-ата минута Тихомир Кънев стреля мощно, но топката мина покрай вратата на Пирин. Отговорът на домакините дойде две минути по-късно, когато Влади Златинов стреля от фаул, но Стефано Кунчев боксира. В 20-ата мин. дойде и най-чистото положение в мача до този момент. Тогава Станислав Костов излезе сам срещу вратата на Локо, но прати топката в страничната греда. Малко по-късно гостите изпуснаха нов шанс. Тихомир Кънев стреля с глава, но над вратата на Пирин. След половин час игра Станислав Костов се измъкна от защитата на гостите, но стреля в аут. През второто полувреме играта леко се накъса, като действията се развиваха основно в средата на терена. Така се стигна до 73-ата мин., когато Фиданин игра с ръка в собственото си наказателно поле и Пирин получи дузпа. Зад бялата точка застана Влади Златинов и хладнокръвно опъна мрежата за 1:0.
Гостите натиснаха и закономерно стигнаха до изравняването. В 82-ата минута Атанас Фиданин опъна мрежата на Пирин за 1:1. До края Пирин се хвърли в атаки и се добра щастливо до победата. В добавеното време след рикошет топката достигна до Станислав Костов и той я прати във вратата на гостите за победното 2:1.
“Локо” (ГО): Стефано Кунчев, Венцислав Керчев, Димо Атанасов (62-Атанас Фиданин), Мартин Кавдански, Красен Трифонов, Янаки Смирнов, Йордан Апостолов, Симеон Мечев, Николай Христов, Милен Желев, Тихомир Кънев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново