“Етър” с пети пореден мач без загуба, изпусна “Септември” в София – 1:1

Публикувано на ср, 13 сеп. 2017
117 четения

Пети пореден мач без загуба направи в Първа лига “Етър”, като завърши 1:1 при гостуването си на “Септември”. Мачът се игра на Националния стадион “Васил Левски”. “Виолетовите” обаче могат само да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки, защото бяха по-активният отбор през всичките 90 минути на мача.
Още в 11-ата минута Александър Александров центрира отдясно към Бадара, който стреля с глава, но за късмет на домакините топката профуча покрай дясната греда на Георгиев. “Септември” откри първи резултата, като голът бе изцало плод на индивидуалното майсторство на Галчев. Той си заработи пряк свободен удар в 13-ата минута и технично завъртя топката в ъгъла – 1:0. Етърци също стигнаха до фаул на добра позиция в 19-ата минута за събаряне на Апостолов, но Вълчанов стреля в стената. В 29-ата минута далечен удар на Янко Сандански бе уловен от вратаря Иванов, а в следващата атака силен далечен удар на Галчев бе изваден в корнер. “Виолетовите” непрекъснато търсеха атаките, но не успяваха да матират подредения отзад съперник. Няколко центрирания към Бадара донесоха удари с глава на сенегалеца, но високо над вратата. В 45-ата минута Иван Стоянов стреля опасно от фаул, но вратарят Георгиев улови.
След почивката “Етър” тотално наложи превес и “Септември” почти не излезе от половината си. В игра влезе Почански, който заигра отляво, докато Стоянов мина вдясно, а Бадара бе в центъра на атаката. В 63-ата минута в игра на мястото на Руменов влезе Георги Сърмов, за когото това бе официален дебют за “Етър”. Натискът се усили и в 69-ата минута Алиуне Бадара бе съборен в наказателното поле от Добрев, за което последва логична дузпа. С прецизен удар в долния ляв ъгъл капитанът Иван Стоянов изравни – 1:1, като това бе и неговият първи гол за етърци за настоящия сезон.
Това даде допълнителен импулс в играта на “болярите”, докато домакините откровено показаха, че ще са доволни и от ремито. В 80-ата минута остър удар на Иван Вълчанов профуча над гредата, а в добавеното време Георги Сърмов отляво центрира към резервата Иван Петков, но ударът му мина над гредата.
“Етър” няма загуба и в трите си гостувания в София в настоящия сезон в Първа лига, като би “Славия” с 2:1 и завърши наравно с “Витоша” и “Септември”, като и двата пъти заслужаваше победата. Всъщност “болярите” нямат загуба в столицата вече две години, тъй като и миналия сезон във Втора лига не отстъпиха в нито един от петте си мача. В петък от 17:15 ч. на стадион “Ивайло” на етърци предстои интригуващ, но много труден мач срещу “Берое”.
“Етър”: Хр. Иванов, Александров, Минев (46 Почански), Скерлев, Пехливанов, Атанасов, Апостолов, Руменов (63 Сърмов), Вълчанов, Стоянов, Бадара (75 Петков).

Мненията след мача
Красимир Балъков:

“Първото полувреме се подлъгахме малко по играта на “Септември”, които действаха много дефанзивно. През втората част нещата се подобриха, атакувахме по-бързо, бяхме по-агресивни, създадохме повече положения. Заслужено изравнихме и можеше и да победим. На фона на цялата игра – абсолютно заслужена точка и загубени две.
Най-хубавото е, като гледам мачовете на “Етър”, тяхната агресивност и желанието на играчите до последната секунда да дават всичко от себе си. Поздравявам ги за това заедно с треньорското ръководство, нека продължават по същия път. Точките се взимат или се губят, но най-важното е основата, а нея я има в “Етър”. Ако продължим с това желание за победа, тази агресивност, с този заряд и непримиримост до последната минута, успехът винаги ще е с нас.”
Стефан Атанасов:
“Един от добрите мачове на нашия отбор, израстваме от мач на мач. Водихме изцяло играта, контролирахме мача. Допуснахме една грешка, но после отборът заигра на високи обороти, малшансът ни попречи за пълния успех. Момчетата се раздадоха, благодаря им за старанието. Гледаме напред и се надявам в следващия мач да зарадваме търновската публика.
Откакто влязохме в професионалния футбол, в София м.г. нямаме загуба в петте ни гостувания, този сезон продължаваме серията с още три мача. В кръга на шегата, гостоприемството на Стойне Манолов в “Царско село” ни носи късмет, благодарим му и ще продължаваме да отсядяме там.”
Станислав Генчев:
“Добър мач за нашия отбор, съжалявам, че не успяхме да си вземем трите точки. С всеки мач отборът ни израства. Но има и такива мачове… За мен, като треньор, е важно отборът да играе добре, да създаваме положения. За гола в нашата врата не мога да виня никого – Галчев е добър изпълнител на статични положения. Бяхме ги предупредили да не правят фаулове, но такава ситуация не може да се предвиди. За мен е по-важно, че така и не допуснахме голова ситуация пред нашата врата за 90 минути, а пред тяхната врата вреше и кипеше.”
Иван Стоянов:
“Днес изпуснахме победата. Владеехме топката и показахме по-добрия футбол. Гледаме напред и чакаме следващия мач. Целта ни е да показваме добър футбол и да радваме феновете. Доста сме подобрили играта си, откакто не домакинстваме в Ловеч. Стъпили сме здраво на земята и играем приличен футбол.”
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново