“Етър” подписа с вратаря Емил Михайлов – Буфон

Публикувано на чт, 25 февр. 2016
477 четения

“Етър” скоростно реагира след контузията на своя титулярен страж Цветомир Цанков в последната контрола с “Дунав” и привлече нов вратар. Днес стана ясно, че Цанков ще отсъства най-малко месец, а “виолетовите” са амбицирани да не допускат грешка и по думите на треньора Бончо Генчев ще преследват 15 победи в 15 мача за връщането си в професионалния футбол.
Ръководството реагира светкавично и днес бе привлечен нов вратар със сериозен опит. “Най-новото ни попълнение е Емил Михайлов, известен като българския Буфон. Още от днес той се включва в тренировките на “Етър” и очакваме да се адаптира по най-бързия начин към отбора”, коментира президентът на клуба Александър Нанков. С работата си по селекцията ръководството и спортно-техническият щаб на “Етър” показаха, че ще направят всичко възможно “болярите” да бъдат абсолютен хегемон в първенството.
Емил Михайлов е роден на 1 март 1988 г. Висок е 188 см. Юноша е на “Славия”, от 2006 до 2010 г. играе за “Рилски спортист”. Участвал е в почти всички юношески и младежки национални гарнитури. От 2010 г. е в състава на “Академик” (Сф), за който пази в “А” група, изигравайки 12 мача, после играе в Източната “Б” група с “Лудогорец” (Разград). През 2011 г. е преотстъпен на “Локомотив” (Сф), с който записва мачове в елита, през 2013 г. за кратко е в “Черно море”, а от 2014 г. е в “Марек”, за който има 29 мача в “А” група. От лятото бе съобщено, че отива в “Омония” (Арадипу, Кипър). Преди година Емил Михайлов бе спряган и за столичния “Левски”.
Дошлият в “Етър” страж е известен във футболната ни общественост с прозвището Буфон, заради визуалната прилика с колегата си от “Ювентус” и националния отбор на Италия Джанлуиджи Буфон.
Емил Михайлов става деветото ново попълнение при “виолетовите” след Петър Димитров, Стефан Христов, Любомир Генчев, Радослав Анев, Йордан Йорданов, Жюлиен Бенков, Ивайло Русев и Иван Скерлев.
Гостуването на “Етър” в Малчика за първия пролетен кръг от първенството на Северозападната “В” група на местния “Ювентус” може да бъде в събота, съобщиха от великотърновския клуб. По програма всички мачове от кръга са на 28 февруари, неделя, но от съперника са уведомили “Етър”, че пускат молба до Зоналния съвет на БФС срещата да се играе в събота, 27 февруари, от 14:30 ч. по организационни причини.
Окончателното решение трябва да вземе Спортно-техническата комисия на БФС в четвъртък, когато ще станат ясни и съдийските назначения за първия пролетен кръг.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново