Петър Христов осигури нова екипировка за представителните отбори на СК “Болярчета”

Публикувано на ср, 20 авг. 2014
493 четения

С чисто нова екипировка ще участват във футболните първенства представителните отбори на Спортен клуб “Болярчета” във възрастите 2005 г. и 2006/2007 година.
Екипите са осигурени от Петър Христов, който става основен спомоществовател на Футболен клуб “Болярчета”, съобщи един от основателите му и треньор в него Десислав Божков. Малките футболисти ще получат екипировката на футболен празник тази вечер в комплекс “Спортно Търново”. Собственикът на “Лактима” е осигурил за децата официални и резервни екипи, плюс екип за свободното време. Малките футболисти от Велико Търново ще могат да изпробват екипировката още тази седмица на турнир в Несебър.
Двама бивши футболисти основават СК “Болярчета” през 2011 година. Миналият през “Бали” и “Етър-24” Десислав Божков и през ОФК “Сливен” Николай Колев провеждат организирани занимания с деца на възраст от 3 до 7 години от създаването на клуба. И двамата са прекратили кариерите си заради контузии, но с школата остават близо до играта и в същото време черпят енергия от ентусиазма на децата. В началото заниманията с малчуганите те провеждат в салоните на три детски градини в старата столица. Още в началото интересът е голям и броят на желаещите да включат децата си в клуба расте. Първоначално само за два дни са записани 75 деца, a след това броят става трицифрен. В трите години от основаването на “Болярчета” участват в редица международни турнири и завоюват куп отличия.
На този етап възпитаниците на Десислав Божков, Николай Колев и останалите треньори в “Болярчета” се представят отлично в контролните срещи. Вчера по-малките победиха “Янтра” в Полски Тръмбеш с 2:1.
Точни бяха Ради Найденов, завъртял технично топката директно от ъглов удар, и Георги Здравков.
Преди това тимът от наборите 2006 и 2007 г. надигра “Локомотив” (Г. Оряховица) със 7:0 и “Янтра” (Габрово) с 3:1. По-големите пък удариха “Бенковски” (Бяла) с 19:3 и горнооряховското “Локо” с 3:1.
Георги ГЪРЕВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново