Над 320 гимнастички от цялата страна участваха в турнира “Зимни принцеси”

Публикувано на ср, 25 Ное. 2015
544 четения

Над 320 малки грации от 19 клуба от страната на възраст от 3 до 10 г. се включиха в четвъртото издание на детския турнир по художествена гимнастика “Зимни принцеси”. Домакин на състезанието беше спортната зала до СОУ “Ем. Станев”, в която за първи път се проведе турнир по художествена гимнастика.
С най-много гимнастички – 46, се представиха организаторите от клуб “Етър-Елит”. Регламентът включваше освен съчетания още дуети, трио, ансамбли и танци. Турнирът беше открит от Нешка Робева. Най-успешната българска треньорка по художествена гимнастика пожела на момиченцата да растат здрави и красиви и раздаде автографи и снимки на всички желаещи.
Сред най-добрите в индивидуалното се наредиха Гергана Данаилова, Симона Стойчева, Мира Пашова и Кармен Стефанова, а София Панова взе специална награда за опънати коленца. Грамоти, медали и плюшени играчки получиха всички деца, с цел поощрение да се занимават и за в бъдеще с красивия спорт. Спонсорите осигуриха награди за всички, както и пакети с лакомства.
“Най-важната и приятна част е когато всички деца си тръгнат с усмивка. Това е целта на детските състезания – да накараме децата да спортуват, да се радват и отново да посетят състезанието и града ни”, заяви Савина Ганчева, треньор по художествена гимнастика в клуб “Етър-Елит”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново