Кметът Даниел Панов и над 200 деца дадоха старт на Европейската седмица на спорта във В. Търново

Публикувано на пн, 25 сеп. 2017
170 четения

Кметът Даниел Панов и над 200 деца дадоха старт на Европейската седмица на спорта във Велико Търново. За трета поредна година старата столица стана част от инициативата, която протича под мотото #BeActive – Бъди активен. Кампанията на Европейската комисия се подкрепя от Министерството на младежта и спорта и общината.
Откриването бе на реновирания спортен комплекс “Ивайло”, а сред гостите бяха също председателят на най-голямата парламентарна група в Народното събрание Цветан Цветанов, зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, евродепутатът Ева Майдел, шампионът по плуване и световен медалист Антъни Иванов.
Даниел Панов поздрави всички деца, които се включиха в Европейската седмица на спорта.
Приветствени думи отправиха също Цветан Цветанов, заместник-министър Ваня Колева, Ева Майдел и Антъни Иванов. Цветанов спази традицията си, когато е на посещение във В. Търново, да не пропуска възможност да направи сутрешния си крос на стадион “Ивайло”.
Заедно с него в неделя сутрин по отлично поддържаната лекоатлетическа писта тичаха зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, както и Ичко Лозев – бивш международен съдия и настоящ съдийски наблюдател на УЕФА и ФИФА. В продължение на 15 обиколки редом до Цветанов остана Георги Давидов – съдия в “А” футболна група и главен експерт в дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” в Община Велико Търново, а в част от кроса се включи и кметът Панов.
През целия ден на “Ивайло” се провеждаха разнообразни занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат. В рамките на кампанията всеки, който иска, може да дойде на стадиона и залите в спортния комплекс да тренира. В многофункционалната спортна зала в двора на СОУ “Емилиян Станев” и зала “Сава Величков” ще има занимания по волейбол и бадминтон, а тренировки ще се провеждат и в новото игрище за баскетбол в квартал “Колю Фичето”.
сн. Община Велико Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново