Горнооряховските таекуондисти със сребро от международен турнир

Публикувано на ср, 29 апр. 2015
302 четения

Състезатели от 10 държави взеха участие в петото издание на Международния турнир по таекуондо “Hereya Open 2015”, проведен в Зимния дворец в София на 25 април.
Турнирът беше открит от спортния министър Красен Кралев. Специални гости бяха тв звездите от шоуто “И аз го мога” Елен Колева и Петко Димитров, които на едно от своите участия трябваше да заучават прийоми от таекуондо.
“Хемус Таекуондо център” завоюва сребърен медал при деца 2 група, категория 40 кг. Горнооряховчанката Симона Димитрова елиминира гръцка състезателка 3:1 точки, но  на финала беше спряна от представителка на дупнишкия клуб “Гладиатор”. Другият състезател на “Хемус” – Йордан Добрев, в същата възрастова група при момчетата в кат.- 36 кг, елиминира гръцки участник на 1/8 финала с резултат 9:4, но на четвъртфинала загуби от състезател на домакините “Херея” (София), което не му даде възможност да се бори за медал.
Следващото състезание на таекуондистите е на 9 май в Ботевград на Държавното първенство за кадети и турнир за деца. Горнооряховски състезатели очакват покана за участие на силен турнир в дисциплина пумсе German open на 23-24 май, което ще бъде проверка за предстоящото Европейско първенство в Белград в края на юни. В състава на националния отбор за участие в турнира са предвидени 4-5 състезатели от “Хемус Таекуондо Център”, съобщи президентът и треньор в клуба Румен Димитров.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново