5 години СК “Академик” и карате киокушин в Свищов

Публикувано на чт, 19 сеп. 2013
327 четения

Юбилейният плакет по повод 5 години от основаването на СК “Академик” и киокушин карате в Свищов.

Петгодишна история има вече един нов за гр. Свищов спорт – карате киокушин. Това е името на стила, основан от Масутацу Ояма (10-и дан) – човек отдал живота си изцяло на карате. Буквално преведено “киокушин” означава “върховна истина”, а това, което го отличава от останалите стилове карате, е именно негвата реалност. Масутацу Ояма е постигнал това, като е въвел контактния бой – ударите и ритниците поразяват целта си с пълна сила. Затова киокушин е наричан “истинското карате” и неоспоримо е най-твърдият му стил.
Вече пет години Спортен карате клуб “Академик” провежда безплатни тренировки по карате киокушин в Свищов. Под ръководството на студенти от Стопанска академия този спорт се превърна в традиционен за града, а с това бе oбогатен и спортният му облик. Основен стремеж на ръководството на студентската спортна организация през тези години бе да популяризира карате киокушин сред младежта.
За тези години “Академик” може да се похвали със сериозен напредък, високи постижения от национални турнири и държавни първенства и масовост при участия в тренировъчни лагери и семинари за повишаване на квалификацията на спортистите от крайдунавския град.
Важно е, че клубът срещна значителна подкрепа и съдействие от страна на общинската администрация в Свищов. В резултат на това бе изградена добре поддържана, напълно оборудвана, модерна и цялостно ремонтирана спортна зала.
Тренировъчното помещение се намира в УК “Алеко Константинов” (Свищов), а безплатните тренировки се провеждат от понеделник до четвъртък от 17,30 до 19,00 часа. Клубът дава възможност на хора от всички възрастови групи да се занимават с карате. Желащите могат да се свържат с ръководството на клуба на GSM 0886062355 и e-mail: mi.bozhanov@abv.bg.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново