Весна Змиянац и Орлин Горанов ще пеят на “Свищовските лозници”

Публикувано на чт, 14 Сеп. 2017
189 четения

Традиционните есенни празници “Свищовски лозници” ще се проведат в дунавския град от 22 до 24 септември. Първият ден ще премине под мотото “Празнично настроение през есента”. Проявите започват в 09,30 часа пред паметника на Свободата с поднасяне на цветя по повод Деня на Независимостта на България. Изложбата базар на чужда художествена литература от издателство “Сиела” в София е час по-късно в отдел “Изкуство” на Градската библиотека. В 12,00 часа пред църквата “Св. Троица” Община Свищов осигурява топъл обяд за граждани в неравностойно социално положение.
Програмата продължава в 15,30 часа в двора на къщата музей “Алеко Константинов” с представяне на книгата “Далече от Дунава” от Кристофър Бъкстон, а в 17,00 ч. в Художествена галерия “Николай Павлович” е откриване на традиционната 40-а изложба на свищовските художници.
Празниците ще бъдат официално открити в 19,00 часа на площад “Алеко”. След празничния водосвет ще има изпълнения на Ивайла Блажева от ДГ “Калина Малина”, Петя Стефанова от ДГ “Слънчо” и деца от ДГ “Радост”, а веднага след тях е концертът “Орлин Горанов и приятелки”, с участието на Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Кристина Димитрова, Тони Димитрова и Марияна Попова.
Съботният ден, 23 септември, ще премине под мотото “Кехлибарени нюанси”. В 10,00 ч. в спортен комплекс “Свищов” ще започне турнир по хокей на трева за купата “Цветан Радославов”, а в 10,30 ч. на стадион “Академик” е стартфинал на есенното лекоатлетическо състезание “Желю Замфиров”.
Концертът на камерен ансамбъл “Силуети” с участието на: Калина Митева – цигулка, Габриела Калоянова – виолончело, Кристиян Калоянов – кларинет, и Лилия Жекова – пиано, е от 11 ч. в Художествена галерия “Николай Павлович”. В следобедните часове, от 17 ч., в камерна зала при ПБНЧ “Ел. и К. Д. Аврамови – 1856” ще се състои прожекция на филма “Докосване”, както и среща със сценариста и режисьор Симеон Димитров.
Всички почитатели на сръбската певица Весна Змиянац ще могат да я слушат от 20,00 ч. на площад “Алеко”.
Програмата в неделния ден ще започне от 10,30 ч. в камерната зала при ПБНЧ “Ел. и К. Д. Аврамови – 1856”, където ще бъде връчена наградата “Златно дунавско перо” и отчетени резултатите от Националния поетичен конкурс “Свищовски лозници”. Веднага след това ще се състои премиерата на автобиографичната книга на проф. Владимир Радулов “Моите два паралелни свята”.
Вечерта от 18,00 часа на площад “Алеко” ще бъдат отчетени резултатите от конкурса за домашно червено вино “Празник на виното”. Програмата включва още изпълнения на Танцов състав “Творецът” и оркестър “Орфей”, както и закриване на празниците.
Весела КЪНЧЕВА

Пътни строежи - Велико Търново