Започна приемът на документи за общинската ин витро програма във Велико Търново

Публикувано на пн, 9 мар. 2015
742 четения

От 4 март 2014 г. започна приемът на документи за общинската ин витро програма във Велико Търново, съобщи д-р Диляна Вачкова от дирекцията за социални дейности и здравеопазване в общината. Тя уточни, че крайният срок за документите е до 4 април включително, като заявленията и декларациите по образец се подават в Общинския информационен център. С тях кандидатите могат да се снабдят както от същия център, така и по електронен път на сайта на общината.
Общинската ин витро програма във Велико Търново стартира от 2011 г., а за тази година фондът разполага със 70 000 лв., припомни д-р Вачкова. Съгласно приетия правилник, всяка одобрена двойка получава до 2000 лв. за извършени процедури и лечение на стерилитет. Парите не се дават на ръка, а общината изплаща извършените процедури директно на ин витро центровете срещу представени фактури. Това се отнася само за кандидати от Великотърновската община.
Миналата година подпомогнахме 19 двойки за асистирана репродукция, отчете д-р Вачкова. Щастливи сме, че откакто е стартирала общинската ин витро програма, вече са се родили 25 бебета, от които 6 двойки близнаци, допълни тя.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново