Връчиха традиционните награди по повод Международния ден на сестринството

Публикувано на пн, 15 май 2023
190 четения

Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във В. Търново връчи своите награди по повод Международния ден на сестринството – 12 май. Отличията получиха старши медицинската сестра Галина Бъчварова и медицинската Стилиана Иванова от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, както и колегите им Красимира Караджова от МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, Нели Грънчарова и Маргарита Колева, които работят в детски ясли във В. Търново. Награди бяха присъдени и на фелдшерите Емилия Караиванова, Ангел Ангелов и Мариян Марков от Центъра за спешна медицинска помощ. За подкрепа дейността на районната колегия с плакети бяха отличени д-р Евгения Недева – директор на Регионалната здравна инспекция, и д-р Христо Димитров – председател на РК на БЛС и на Сдружението на общопрактикуващите лекари.
Гости на церемонията бяха Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ към Община В. Търново и д-р Мая Попова – председател на ТКС – В. Търново.
По повод празника Росица Димитрова подари на съсловната организация пано, изработено от хора от Дома за стари хора „Венета Ботева“. Във връзка с празника и в чест на 20 г. от създаването на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ бяха засадени три дръвчета червен явор. В инициативата се включиха главната медицинска сестра Йорданка Минекова и старши рентгеновият лаборант Мима Митева.
Весела БАЙЧЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново