Водещ специалист по обща и коремна хирургия отново ще преглежда в болницата във В. Търново

Публикувано на вт, 29 Ное. 2022
907 четения

Водещият специалист по обща и коремна хирургия доц. Радосвет Горнев отново ще преглежда пациенти в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във В. Търново. Прегледите ще са на 6 декември на третия етаж в ДКЦ към болницата. Необходимо е предварително записване на час на телефон 062/643 859 всеки делничен ден до 5 декември. Прегледите са платени, уточняват от областната болница.
Авторитетният специалист освен прегледи ще извършва и планови операции в МОБАЛ.
Доц. Радосвет Горнев е завършил МУ в София. Придобива специалност по обща хирургия през 1996 г. В началото на кариерата си последователно специализира във водещи клиники на Александровска болница и Военномедицинска академия. През 2003 г. печели стипендия в Cleveland Clinic САЩ, където негов ментор е признатият американски хирург Стивън Уекснер. През 2010 г. специализира лапароскопска херниопластика в Сьодертеле, Швеция. През 2011 г. успешно преминава курс по чернодробна трансплантация от жив донор в Истанбул и участва в индивидуална програма по жлъчно-чернодробна, панкреатична и гастроинтестинална хирургия в Словения с ръководител проф. Сойер.
Доц. Горнев е работил като хирург-ординатор в Първа градска болница, бил е началник на Клиниката по обща и коремна хирургия към УМБАЛ “Лозенец”, бил е и изпълнителен директор на университетската болница.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново