В село Ресен се проведе беседа за захарния диабет

Публикувано на пн, 16 Ное. 2015
593 четения

По повод Световния ден за борба срещу диабета в събота в Център за работа с деца и младежи “Отвори очи! Тук има кой да ти помогне!” в Ресен се проведе инициатива от деца участници в клуба на тема “Захарен диабет”. Гости на беседата бяха Д-р Красимир Шишманов, учители от ОУ “Христо Ботев” и родители на децата.
Дългогодишният партньор на клуба д-р Шишманов обясни на децата колко е важно да бъдат запознати със здравословния начин на живот и да имат добра здравна култура. Затова, че това би им помогнало да се предпазят от нежелани за тяхното развитие като здрави подрастващи хора. В подкрепа на болните деца от диабет докторът разказа за заболяването захарен диабет.
Към момента в България от така наречения детски диабет боледуват 10 на всеки 100 000 деца и за съжаление тази цифра расте със стряскаща скорост.
В нашия клуб има такова болно дете и ние всички заедно ще го подкрепим, защото мотото на нашата инициатива бе “Те не са болни, те са като нас, останалите деца, с еднакви интереси и мечти”, разказаха от клуба.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново