В събота стартира есенният етап на кампанията “Движи се и победи”

Публикувано на вт, 4 окт. 2022
201 четения

В събота – 8 октомври, стартира първият етап на есенната кампания “Движи се и победи”. Лъчевите походи до парк “Ксилифор” ще стартират в 08,00 часа от село Шереметя по новоизграден туристически маршрут и от кв. “Асенов” край църквата “Св. Четиридесет мъченици”. Третият лъч тръгва от автобусното обръщало до ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Откриването на празника започва в 10,00 ч. на Ксилифор, след което ще започнат спортно-туристическите игри. Предвидени са щафетни игри за ученици, разделени в съответните възрастови групи. Центровете на предизвикателствата ще бъдат открити в 11,00 ч. Ще има улов на риба за деца до 14 г., катерачна стена, дартс, туристически каяци, плажен волейбол, стрелба с лък, състезание по шахмат, коло-крос, бадминтон, лъвски скок и теглене на въже.
Предвидени са и здравно-информационни мероприятия, свързани с измерване на кръвното налягане, функционално изследване на дишането, измерване на телесния състав и метаболитната обмяна, както и интерактивна демонстация на злоупотребата с алкохол.
Регистрацията на участниците, преминали маршрута ще се извършва до 14,00 ч. в централната част на Ксилифор. За осигуряване на водачи заявки могат да бъдат направени на 0896 697 832.
Организатори на инициативата са Регионалната здравна инспекция, Туристическо дружество “Трапезица – 1902”, Младежкия дом, Община В. Търново и Общинския съвет в старата столица. Следващите два етапа ще се проведат на 15 и 22 октомври.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново