В МЦ “Унимед” в Габрово предлагат методи за цялостна диагностика на организма

Публикувано на пт, 6 февр. 2015
7558 четения

Биорезонансно изследване улавя в най-ранен стадий патологичните промени в клетките и прогнозира болестта

Д-р Мариела Йовчева е ендокринолог в МЦ “Унимед” в Габрово. Тя е завършила престижната Природо-математическа гимназия “Акад. Иван Гюзелев”, където учи в паралелка по химия и се квалифицира като лаборант за химически анализ. След това следва медицина в София, която завършва с отличие. Има 15 години стаж като лекар.
Д-р Йовчева е работила като общопрактикуващ лекар, а също и в болницата по белодробни заболявания в Габрово. Има опит в областта на пулмологията и кардиологията, но е особено горда с ендокринологията. Когато започва да специализира в София, за Северна България са отпуснати само две места по тази специалност и тя е едната от късметлиите.

От началото на януари 2015 г. за първи път в МЦ “Унимед” в Габрово се предлага методика за цялостна диагностика на организма, разказва д-р Йовчева. Изследването се осъществява с два диагностични уреда, първоначално разработени за нуждите на руската авиация. Стана въпрос за бърза и безболезнена преценка на съществуващи здравословни проблеми, като това отнема около час и половина. Могат да се преглеждат както възрастни, така деца и бременни жени, а методите са биорезонансно изследване и газоразрядна визуализация (аурокамера). С тях се оглеждат всички органи и системи, което позволява да се откриват неподозирани заболявания.
Биорезонансното изследване се базира на основните принципи на енергетичната медицина за диагностика на енергийното състояние на всички органи и системи, обяснява д-р Йовчева. Това дава информация за дисбаланси, блокажи, дразнения и възпаления от различно естество. То се осъществява с апаратен комплекс “Метатрон”, а методиката е подходяща за всички възрасти и заболявания. Пациентът поставя слушалки на главата, а на екрана на компютъра се появяват поетапно виртуални изображения на всеки изследван орган или система със съответните обозначени точки, от които се получава изходната информация. Тази информация съдържа данни за енергетичното състояние на органите и системите в тялото.
Пораженията във всеки орган, било то органични или функционални, са заложени като информация в различни отдели на мозъчните структури. Именно те сигнализират за съществуващите проблеми. Д-р Йовчева обяснява, че по време на изследването апаратът прави запис на електромагнитното излъчване на мозъка. Засичат се всички патологични изменения в клетките, които се сравняват с предварително записана еталонна информация на нормално функциониращи клетки. Дори може да се прогнозира евентуалното развитие на болест, като по този начин тя може да се предотврати и да се вземат мерки за превенция. Когато се открие заболяване, се назначава терапия. Всеки преминал пациент през “Унимед” се проследява. Прегледите се провеждат след предварително записване на тел. 0893 393 344.
Д-р Йовчева допълва, че при необходимост от повече информация за дадено заболяване или състояние са възможни допълнителни стандартни медицински изследвания за окончателно изясняване на диагностиката. След обработка на данните се обективизира състоянието на имунната система и дали има имунни дефицити. Същото се отнася за храносмилателната, сърдечносъдовата, дихателната и др. системи. Диагностират се също костно-ставни проблеми, артрити, артрози, деформации на гръбначния стълб, дискови хернии, коксартроза и др., установява се и състоянието на млечните жлези, щитовидната жлеза, има ли кожни проблеми, вирусни инфекции, паразитози, какво е натоварването на лимфната система.
Газоразрядната визуализация е метод, който обективизира енергийното поле на човека
Всеизвестно е, че енергията в организма се разпространява по енергийни меридиани, изходът на които се проектира с точки върху пръстите и ходилата. Вътрешните органи представляват елементи по хода на меридианите. Всяка промяна във функцията на органа се отразява по хода на меридиана, респективно на крайната точка. Крайните фаланги на ръцете са разделени на сегменти, всеки от които съответства на определен орган. Промяна във функцията му рефлектира в проекционното място.
Енергийните дефицити в сегментите са маркер за съществуване на трайно увреждане. Енергийното претоварване на даден орган пък е показател за стартиращ проблем, казва д-р Йовчева. Всеки здравословен проблем в човешкия организъм се заражда като енергиен и първоначално липсва органно поражение. Причината за това са компенсаторните и адаптационни възможности на тялото. Когато те се изчерпят, енергийният проблем се превръща във физически. Методът на газоразрядната визуализация разграничава двата проблема, но той открива предстоящ здравословен проблем от шест месеца до две години преди настъпване на клинична симптоматика.
Допълнително предимство на тази визуализация е определянето на т. нар. коефициент на активация. Той характеризира психо-емоционалното натоварване на организма. Но основно предимствата на изследването с аурокамера са, че се прави ранна диагностика на проблема, няма ограничения и противопоказания за възрастта, липсва болка и резултатите стават бързо. Всеки пациент получава информация за състоянието на вътрешните органи, има ли заболяване, или първоначална промяна и формиран проблем.
Остеодензитометрия определя костната плътност и открива остеопорозата
От началото на тази година в нашия център изследваме и костната плътност и диагностицираме остеопорозата на пациенти, а методът се нарича остеодензитометрия, информира още д-р Йовчева. Тя уточнява, че процесите в организма водят до натрупване на кисели продукти. В резултат на съвременния начин на хранене и постоянната употреба на лекарства, киселинността прогресивно се покачва. В тези условия организмът компенсаторно извлича от депата алкални елементи. Такъв алкализатор е калцият, а намаленото калциево съдържание е в основата на поява на остеопороза.
Остеодензитометрията е напълно безболезнен и безвреден метод за изследване и може да се прилага при всеки, обяснява ендокриноложката. Тя отчита, че през последните години остеопорозата се разпространява все повече сред по-млади жени и мъже. Опасното е, че заболяването застрашава живота с фрактури като тези на счупване на прешлените на гръбначния стълб и на бедрената шийка. Но в МЦ “Унимед” предлагаме ранна диагностика на остеопорозата и оценка на рисковите фактори, комплексно лечение и проследяване на терапията. Освен това препоръчваме употреба на алкализиращи добавки, разработване на диета и използване на алкална вода, казва д-р Йовчева.
Ултразвуково изследване показва формата и големината на щитовидната жлеза
С тази ехографска апаратура не може да се изследва нейната функция, но може да се видят кисти, възли, тумори. Единствено биопсията може да определи дали един тумор е доброкачествен, или злокачествен.
При абдоминалната ехография пък оглеждаме черен дроб, жлъчен мехур, панкреас, бъбреци, пикочен мехур, далак, матка, яйчници, простата и др.
Според д-р Йовчева, не могат да се делят алтернативните методи за изследване с конвенционалните в медицината. Те се използват заедно, за да има точна диагностика и качествено лечение.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново