Свищовската болница ще си сътрудничи с водещо лечебно заведение в Истанбул

Публикувано на пн, 6 Ное. 2023
240 четения

МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” в Свищов подписа договор за сътрудничество с водеща болница в Истанбул. Разговорите за сътрудничество са проведени още в началото на октомври, когато управителят на МБАЛ Илиян Венков посети BHT CLINIC Istanbul Tema Hosptial по покана на мениджърските екипи на турската болница и международната здравна консултантска компания BG VIP Medical. Целта на партньорството е в направления, в които общинската болница не може да осигури необходимата медицинска помощ на своите пациенти и въз основа на подписания договор да им предложи възможност за специализирано лечение на световно ниво в болницата партньор в Истанбул.
Договореното партньорство предвижда и периодично провеждане на безплатни медицински прегледи и консултации, както и презентации за превенция и профилактика на здравето от специалисти от истанбулската болница.
BHT CLINIC Istanbul Tema Hospital е част от здравната група Bahat Health Group. Притежава най-престижната международна акредитация за качество в областта на здравеопазването, а именно JCI aкредитация (Joint Commission International). Капацитетът на болницата е 450 легла, разполага с 18 операционни зали, две от които хибридни. В болницата работят над 100 лекари и над 1000 души персонал. Разполага и с център за традиционна и допълваща медицина, като акопунктура, рефлексотерапия, апитерапия и др. В центъра пациентите, които търсят по-различни начини за справяне с проблема си, ще открият нови решения и успешни практики за лечение.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново