Шест училища са в грипна ваканция

Публикувано на ср, 25 февр. 2015
487 четения

Шест училища в областта са в грипна ваканция, съобщи д-р Веска Войчева, шеф на надзора на заразните болести при РЗИ във Велико Търново. Това са основните училища в Караисен, Петко Каравелово, Раданово, Камен, “П. Хилендарски” в Горна Оряховица и “Боруш” в Крушето.
Ваканцията започна от 24 февруари и ще продължи до края на седмицата. Причината е, че в училищата има повече от 30 процента болни от грип и за да се спре разпространяване на инфекцията, учениците се разпускат. Макар средно да намалява грипната заболеваемост, в някои общини на областта този процент остава висок. До края на седмицата се очаква още училища да излязат в грипна ваканция. Тъй като 2 март 2015 г. е обявен за неучебен ден за цялата страна, за сметка на 21 март, на място ще се решава по колко дни да бъдат грипните ваканции в отделните училища.
През последните 4-5 години в областта не е обявявана тотална грипна ваканция.  Това се прави само за отделни училища. Иначе трябва да бъдат спрени плановите операции, посещенията в болниците, женските консултации и имунизациите.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново