Със спортен празник на Ксилифор завършва “Движи се и победи”

Публикувано на вт, 23 май 2023
350 четения

75 души се включиха във втория етап на пролетната кампания “Движи се и победи” с поход до Преображенския манастир. Най-малкият участник в него е 5-годишната Симона Здравкова, която участва и в първия поход до хижа “Божур”. Най-възрастният участник е Ангел Христов на 86 г. Във втория поход се включиха и две семейства, отчетоха от Регионалната здравна инспекция.
Третият етап на кампанията ще се проведе на 3 юни с поход до парк “Ксилифор”. Тръгването е в 08,00 ч. от квартал Асенов при църквата “Свети четиридесет мъченици”, от село Арбанаси в югоизточния край или от телевизионната кула, от автобусното обръщало до ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и от село Шереметя.
По традиция на Ксилифор ще има спортно-туристически празник. Предвидени са щафетни игри и центрове на предизвикателствата – улов на риба за деца до 14 г., катерене, дартс, туристически каяци, въжен парк “Ropetopia”, алпийски тролей над езерото, плажен волейбол, стрелба с лък, шахмат, колокрос и бадминтон. Ще има също лъвски скок и теглене на въже.
Преминалите най-малко два от трите туристически маршрута ще участват в томбола с награди, напомнят от РЗИ – В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново