Съдов и кардиохирург от УМБАЛ “Св. Анна” в София преглежда в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 31 окт. 2023
1483 четения

23-ма пациенти от Горна Оряховица, Велико Търново, Лясковец и съседните населени места преминаха на преглед в МБАЛ “Свети Иван Рилски” при д-р Пейо Мишев. Д-р Мишев е съдов и кардиохирург, който работи в УМБАЛ “Света Анна” в София. Освен прегледи и консултации, на всички пациенти бе извършена и доплерова ултразвукова диагностика.
Новооткритите случаи съставляват близо 30 % от общия брой прегледани, коментира д-р Мишев. Почти половината от прегледаните са с установена варикозна болест и артериални патологии, като те са насочени по спешност за оперативно лечение. На пациентите с венозни проблеми е препоръчана лазерна аблация – съвременен щадящ метод за лечение, а на тези с артериални проблеми – оперативни и миниинвазивни интервенции. Прегледаните с леки проблеми са получили консултация и им е назначена терапия.
Пациентите са били на различна възраст – както в активна, така и в пенсионна, коментира още д-р Мишев и напомни, че навременната профилактика на сърдечно-съдовите заболявания е много важна, за да се избегнат усложнения.
Д-р Пейо Мишев отново ще преглежда пациенти от Горна Оряховица и региона в МБАЛ “Свети Иван Рилски” на 25 ноември. Желаещите да се прегледат следва да се запишат на телефон 0878/746 480, регистратура.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново