РЗИ провери басейните в региона, спря два обекта

Публикувано на ср, 8 Юли 2015
1424 четения

38 проби на води от плувните басейни в областта изследва Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. От тях 29 са стандартни по анализираните показатели. Инспекторите са извършили още 69 проверки, като са издадени 45 предписания. Временно е спряна експлоатацията на два обекта, като при единия са установени лоши резултати по химични и микробиологични показатели, съобщи д-р Лора Бижева, шеф на дирекцията за обществено здраве.
В началото на юни заедно с представители на общината, БЧК и РУП  бяха проверени 16 открити плувни басейни на територията на общината. Те са готови за летния сезон, който вече започна. Заедно с РЗИ басейните си правят собствен мониторинг за качеството на водата.
Д-р Бижева съобщи също, че през второто тримесечие на годината  са изследвани и 11 проби по микробиологични и химични показатели на бутилирани минерални, изворни и трапезни води.  Пробите отговарят на съответната наредба. Отделно инспекторите са проверили един обект за производство на бутилирана трапезна вода, имат и 5 проверки в други обекти, свързани с контрола по дейностите.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново