РЗИ организира ученически конкурс за инфографика на тема “Тютюнопушене”

Публикувано на пт, 22 мар. 2024
181 четения

Регионалната здравна инспекция организира областен конкурс за инфографика на тема “Тютюнопушене”. Той е посветен на Световния ден без тютюнопушенето – 31 май 2024 г.
Целта е младите хора да развият уменията си за поднасяне на информация в областта на здравето по достъпен и интересен начин чрез изображения, графики и други средства за визуализация и да привлекат вниманието на връстниците си към проблема тютюнопушене и избор на здравословно поведение.
Право на участие в надпреварата имат ученици от 5 до 12 клас от област Велико Търново, участието е индивидуално. Инфографиката, която ще представят, трябва да съответства на темата, целите и предмета на конкурса. Важно е да имат изразяване на авторска идея и замисъл, структурираност и конкретност на информацията, визуални акценти върху най-важното, коректност, достоверност, яснота и разбираемост на използваните данни.
Изисква се още да бъдат спазени общите езикови, правописни, пунктуационни и етични стандарти, като информацията е представена на български език.
Инфографиките трябва да бъдат изработени с техника или програма по избор, записани в JPG или PDF формат. Файловете трябва да бъдат изпратени на ел. адрес: pbpz@rzi-vt.bg.
Задължителна информация, която трябва да съпътства инфографиките, е име и фамилия на участника, клас, училище и населено място, телефон на участника, родител или учител за кореспонденция.
Срокът за подаване на предложенията е от 1 до 15 май, журирането и обявяването на победителите ще е от 20 до 31 май 2024 г.
Най-добрите творби ще бъдат публикувани на интернет и фейсбук страницата на инспекцията, а авторите им ще получат предметни награди. Всички останали ще получат грамота за участието си и проявената творческа ангажираност.
Творбите не подлежат на връщане, организаторите си запазват правото да ги публикуват с цел презентиране и популяризиране на конкурса; организиране на изложби и благотворителни инициативи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново