Подобряват фтизиатричния сектор в белодробната болница “Д-р Трейман”

Публикувано на пн, 16 ян. 2023
327 четения

Инсталация за медицински газове планира да изгради Специализираната белодробна болница “Д-р Трейман” във В. Търново. Инвестицията е на стойност 20 646 лв. с ДДС и ще бъде закупена със собствени средства на лечебното заведение. За целта е входирано писмо от управителя на болницата д-р Стела Денчева до Общината и до Великотърновския общински съвет.
Изграждането на подобна инсталация е във връзка с реорганизация на работата на болницата и стартиращият ремонт на голяма част от помещенията, в които се извършва основната лечебна дейност. По този начин ще бъде изградена инсталация за медицински газове до леглото на пациентите в досега действащия фтизиатричен сектор, се посочва в искането. Ще бъде изградена и сигнално-повиквателна система с бутони при леглата на пациентите и табло за сигнализация. Инсталацията ще обхваща 9 болнични легла.
Общинската болница планира да закупи със собствени средства и мотокар за пренос на доставен медицински кислород. За двете искания предстои решение на местния парламент.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново