Пиенето на гореща вода лекува всички болести

Публикувано на пт, 5 Дек. 2014
56646 четения

През август 1888 година Петър Дънов отива в САЩ, където живее около 7 години. Там завършва богословие и едногодишен курс по медицина в Бостънския университет.
След завръщането си в България, наред с беседите, които изнася, той е излекувал и много хора, които са го търсили и молили за помощ. Учителят не е използвал медикаменти, въпреки ме е имал познания и в тази област. Методите и рецептите му са много странни, но пък ефективни.
Дънов казва, че няма болест, която слънцето че може да излекува. Друго лекарство, което препоръчва почти за всички болести, е пиенето на гореща вода. Сутрин на гладно е задължително да се изпива една чаша. На обяд и вечер също. Вечер за всички, и за болни, и за здрави Дънов препоръчва измиването на краката с топла вода до коленете.
Учителят обяснява, че вода трябва да се пие, защото тя се разгражда по особен начин. Водородът отива в сърцето, където с негова помощ се образува топлина. Като влезе в ума, кислородът помага да се образува светлина. Горещата вода трябва де се пие на глътки, защото така тя най-добре чисти нервната система от наслоявания, които пречат на мислите на човека. Тя го освобождава от напрежението, което нервната система създава в него.
Анемия
При анемия Петър Дънов препоръчва човек мислено да се облива със седемте цвята на слънчевия спектър – червените, оранжевите, жълтите, зелените, сините и виолетовите лъчи. Първо трябва трябва да си представи, че върху него се излива душ от червени лъчи, които го обгръщат изцяло и проникват в него. Учителят казва, че след като изредят седемте цвята на спектъра, накрая трябва да се облеят с бяла светеща диамантена светлина. С това завършва упражнението, което трябва да се прави всеки ден по веднъж.
Необходимо е още да се носи яркочервен шал на шията, който често да гледате и пипате. Хората, страдащи от анемия, трябва да обличат червени дрехи, да ядат червени плодове, да съзерцават червени цветя. Всеки ден трябва да се прави разходка сред природата и да се консумира силна вегетарианска храна.
Атеросклероза
Атеросклерозата се появява, когато кръвоносните съдове започнат да губят своята пластичност. Това се наблюдава най-вече при възрастните хора. Дънов обяснява, че който иска тялото да му служи дълго време, трябва да запази неговата подвижност. За тази цел човек не трябва да преяжда и трябва да пие гореща вода, която разтваря утайките, които остават при хранене. От друга страна, горещата вода предизвиква изпотяване, при което чрез потта се отделят токсините от организма. Това според Учителя са елементарни правила, които трябва да спазват както здравите, така и болните.
Безсъние
Безсънието се преодолява с ранно лягане. Човек, който страда от него, трябва да си измива краката с топла вода преди сън. Важно е още да контактува със здрави хора, както и да премине на вегетарианска храна. Да гледа със спокойствие и оптимизъм на всичко. Да пие гореща вода сутрин, обед и вечер.
Възпаление
При възпаление не трябва да използвате лед, за да си помогнете. На мястото трябва да се поставят топли компреси, а не студени.
Гастрит 
Хората, които страдат от гастрит, първо трябва да приемат рициново масло за очистване.
След това трябва да пият не топла, но вряла вода, която трябва да се приема с лъжичка. Важно е и да употребяват отвара от лайка, три пъти на ден по една кафена чаша преди ядене.
Царевичната вода също е много полезна за стомаха, действа слабително и пречиства.
Главоболие 
В много случаи причината за главоболието се крие в тънките и дебелите черва. Щом те не са в изправност, стомахът не работи добре. За да се справите с главоболието, Дънов съветва да си киснете краката в гореща вода.
Друг начин да облекчите болките в главата е като поставите квас на слепоочията си, но преди това мястото се намазва със зехтин и отгоре се поставя тестото. Компресът трябва да се държи от 10-14 часа. Това може да се прави от 3 до 5 пъти седмично, според степента на болката. Ако ви боли глава, е хубаво да пеете и да дишате дълбоко.
Грип
При грип всяка сутрин, на обяд и вечер трябва да се пият по три чаши гореща вода – най-малко 9 чаши.
Като храна трябва да се консумират варени и печени картофи с малко сол. Никакъв хляб, никакво мляко, никаква захар, защото те повишат температурата, а горещата вода и картофите я понижават.
Болки в гърлото
Болките в гърлото могат да се излекуват с млечен компрес. Той се приготвя като един литър домашно мляко се свари, веднага след махането му от котлона в него се изцежда един лимон. И докато все още е горещо, пресеченото мляко се прецежда през марля и с гъстата смес се налага болното място. Върху марлята се поставя найлон, а върху него вълнен плат, завит няколко пъти, и всичко това се увива с бинт. Важно е найлонът и вълненият плат да са плътно прилепнали, за да може под тях да не преминава въздух и да се запази по-дълго топлината на пресеченото мляко. Компресът се поставя вечер, за да престои 12 часа. Това се прави няколко пъти.
Дванадесетопръстник – язва
Цветовете на жълтия кантарион се заливат със зехтин и се оставят да престоят на слънце 40 дни. След това се взема по една супена лъжица всяка сутрин и вечер, половин час преди ядене. При язва не трябва да се употребява кисело, люто и пресолено, също така боб, леща, грах, само ако са лющени.
Сварява се вода в джезве и щом клокне, се поставят три листа от смрадлика, веднага се отстранява от огъня, похлупва се и се оставя да постои така. Тази вода се пие три пъти на ден, половин час преди ядене по една кафена чашка. На смрадликата се употребяват листата, но е хубаво те да се берат, когато тя цъфти, защото тогава те са най-полезни. При проблеми със стомаха да се употребява препечен хляб, който да се натопи във вода и да се яде, съветва още Дънов.
Диабет
Ако страда от диабет, човек трябва да забрави, че е болен. Важно е да е весел, защото една от причините за тази болест е притеснението. Важно е да не се поддавате на мислите, които ви тревожат. Колкото пъти се изпотите през деня, трябва да се преобличате, защото иначе се натрупват отрови в тялото. Всяка вечер краката се измиват с топла вода. Да не преяждат, да избират храна, от която се чувстват добре, да ядат варено жито, което е вряло един час. Да се намали употребата на кисели храни. Оцетът да се замени с лимон. Да не употребяват млечни продукти като сирене и кашкавал, а колкото до прясното мляко да се ограничи приемането му. Да се приема често чай без захар, но с повече лимон. Чаша чай с малко хляб и краве масло са най-добре. Екскурзии и пътувания също се препоръчват
Екзема
Екземата показва, че кръвта не е чиста и се налага да се пречисти. Ще се храните известно време със сурова вегетарианска храна – ябълки, круши, домати, чушки, също и варено жито, за да не употребявате хляб. Суровата храна пречиства кръвта, обяснява Петър Дънов.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново