Първия хепънинг за хора с увреждания организираха студенти по психология

Публикувано на пн, 6 апр. 2015
407 четения

Първия хепанинг за хора с увреждания от три дневни центъра за социална рехабилитация от Велико Търново и Церова кория организираха студенти по психология от ВТУ. Той се проведе в петък в парк “Дружба” в старата столица, а в забавленията участваха около 50 души с ментални увреждания.
Инициатор на хепънинга е новоучреденият клуб “Психология”, а председателят му Даниел Босилков разказа, че участниците от центровете, макар да са с различни заболявания, добре са се сработили в четирите отбора, включени в състезания по бягане, рисуване, проектиране, бързо говорене, отгатване на думи, търсене на скрито съкровище и др.
Беше невероятен празник за тези хора, всеки се радваше на успеха на другия, чувстваха се свободни да изявят талантите си, защото сред тях има добри художници и спортисти, сподели Босилков. Спонсор на хепънинга е беше Хлебната къща.
Даниел Босилков разказа още, че студенти по психология и социални дейности от университета от няколко години посещават ЦСРИ за хора с умствени увреждания на ул. “Бойчо войвода”, а сега и ЦСРИ за хора с психични разстройства, като и двете социални заведения са във Велико Търново. Срещите ни са много интересни, освен това е солидна практика за нас, които сме решили да помагаме на хората с увреждания, коментира председателят на клуб “Психология”.
В. АЛЕКСИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново