Отличават петима медици по повод Деня на българския лекар – 19 октомври

Публикувано на чт, 12 окт. 2023
792 четения

Петима медици ще бъдат наградени от Районната колегия на БЛС – В. Търново, по повод Деня на българския лекар – 19 октомври. Призът „Лекар на годината 2023“ ще бъде връчен на д-р Ренета Кръстева – управител на МБАЛ – Павликени. Д-р Кръстева ръководи общинското лечебно заведение от 2010 г.
В категория „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ отличието ще бъде връчено на токсиколога д-р Виолета Пашова. Тя е единственият токсиколог в областта с дългогодишна практика, а в момента е консултант на болниците във В. Търново и Г. Оряховица.
В категорията „Приз за лекарска всеотдайност“ наградата ще получи д-р Николен Стойнов – хирург в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Той започва работа в стационара през 1988 г. към тогавашната Втора хирургия. През 2005 г. става завеждащ сектор, а от 2010 г. до днес е началник на хирургичното отделение.
В категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ е номинирана д-р Тодорка Петрова – невролог в ДКЦ – В. Търново.
Номинацията в категория „Ти си нашето бъдеще“ е за д-р Христо Захариев – специализант по кардиология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.
Награждаването на заслужилите лекари ще се състои на 25 октомври в залата на Областния съвет на БЧК – В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново