Откриха новата учебна година във Филиала на Медицинския варненски университет

Публикувано на вт, 12 сеп. 2023
219 четения

Тържественото откриха академичната учебна година във Филиала на Медицинския варненски университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” във Велико Търново.
От името на областния управител Ивайло Здравков и от свое име заместник областният управител Валентин Михайлов приветства директора на Филиала доц. д-р Иванчева, студентите, първокурсниците и техните родители като им пожела успешна година:
“Направили сте отличен и смел избор, защото акушерството и сестринството не са само професия, но и призвание. Пожелавам ви да упражнявате с гордост и достойнство наученото тук, да работите в България и да получавате достойно възнаграждение за своя труд. Искам да благодаря и на вашите родители, които са ви поощрили и ще ви подкрепят по време на цялото ви обучение. А на ръководството на Филиала пожелавам усърдие, така че да надгради постигнатото до тук”, каза в приветствието си Михайлов.
Гости на церемонията бяха още заместник-кмета на Велико Търново Нейко Генчев, Росица Димитрова – директор на дирекция “Социални дейности и здравеопазване” , Пенка Игнатова – директор на дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” и др.
Тържеството започна с молебен за здраве, отслужен от свещеноиконом Славчо Иванов. Академично слово изнесе директорът на Филиала доц. д-р Весела Иванчева, след което връчи студентските книжки на 16 първокурсници, които ще се обучават като медицински сестри и на 6, които са избрали специалността акушерство.
107 студенти общо се обучават през настоящата академична година във Великотърновския филиал на медицинския университет във Велико Търново.
Тържеството завърши с поздрав от малчуганите от детска градина “Соня”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново