От редакционната поща

Публикувано на вт, 24 мар. 2015
669 четения

Трябва да сме горди, че във  Велико Търново имаме  качествена онкологична болница

Трябва да сме горди, че във Велико Търново имаме качествена онкологична болница, затова трябва да си я пазим. Преди 18 години съм оперирана за рак на млечната жлеза от д-р Петьо Атанасов, онкохирург в сега Комплексния онкологичен център. Колебах се дали да се оперирам в София, но реших да се лекувам тук, заради съпричастността и вниманието, с което ме посрещна като пациентка д-р Атанасов. Пресметнах, че няма нужда да отивам в столицата при професори и доценти, когато в нашия град има прекрасни лекари, които могат да направят същата операция.
Освен това от разговори с други пациенти разбрах, че в големите болници операциите се правят на конвейер, а тук още в онкологичната поликлиника бях впечатлена точно от отношението към конкретния човек.
Така се оперирах във великотърновската онкология още първата седмица след прегледа и никога не съм съжалявала за това вече 18 години.  Д-р Атанасов ме обгради с внимание, това е един отговорен човек с дълъг опит. Той винаги е позитивно настроен в благоприятния изход на болестта и успява да предаде тази вяра и на пациентите си. За него ракът е болест, а не присъда.
Лечението продължи 6 месеца и само десетина дни от това време прекарах в болницата. Тъй като живея във Велико Търново, явявах се само на процедури по лъчетерапия и химиотерапия. Живеех при семейството си и чувствах неговата подкрепа. А това също е много важно за здравето на пациента. Ако бях оперирана в София, щях да се лиша от всичките тези ползи.
Сега всяка година ходя на контролни прегледи и се срещам с д-р Атанасов. Чувствам как той се радва заедно с мен, защото всичко е наред със здравето ми. Но ако се появят проблеми, ще бъда спокойна, че винаги мога да намеря моя хирург. Той е един от жителите на нашия град.
Сигурна съм, че има добри специалисти и в София, но нашите лекари с нищо не им отстъпват. Нека не ги пренебрегваме, защото при това заболяване трябва да се бърза с лечението, а не да губим време по други болници. Нека си пазим модернизираната болница във Велико Търново, тъй като тя ни е необходима в тези стресови времена. А предимствата да се лекуваме тук са много. Затова ме боли, когато чуя, че някои от нас вземат направлението и отиват да се лекуват, където им видят очите, и не оценяват качественото, което имаме и в нашия град.
Пенка Иванова

loading...
Пътни строежи - Велико Търново