От редакционната поща

Публикувано на ср, 11 мар. 2015
1328 четения

В МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов” работят
много добри лекари, гордост за В. Търново

Напоследък много актуална е темата за работата на болниците у нас и в публикации в пресата се твърди, че хаосът в тях се задълбочава. Но аз искам да кажа, че в МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов” работят много добри лекари, гордост за Велико Търново. И това го потвърждава десетдневното ми лечение в Първо вътрешно отделение.
На пръв поглед отделението е стандартно – има стари легла, одеяла и санитарни възли. На фона на това обаче е създадена стройна организация на работа от висококвалифицирани медицински кадри. Безспорно това се дължи на ентусиазираната началничка на отделението д-р Кина Никова и богатия опит на доайените д-р Иванчо Драганчев и д-р Любомир Боянов. Силно впечатление правят професионализмът и издръжливостта на медицинските сестри в отделението. Те денонощно посрещат капризите на болните, дават им сили и вяра в бързото оздравяване. Като тях са и санитарите, които се грижат за чистотата. Бях изненадан и от топлата и вкусна храна, която е впечатляваща за едно болнично заведение. Разбира се, за всички тези успехи заслугата е и на старшата медицинска сестра Недева.
Наистина, най-добре е човек да не влиза в болница, но когато се наложи, може да се доверим напълно на лекарите и сестрите от великотърновската областна болница.
Проф. Драгол Драголов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново