Организират дни на отворените врати в белодробната болница във В. Търново

Публикувано на вт, 13 сеп. 2022
175 четения

Седмица на отворените врати ще се проведе в Специализираната белодробна болница “Д-р Трейман” във В. Търново. Те ще са от 19 до 23 септември включително от 10,00 до 14,00 ч. в стационара на “Света гора”. Инициативата се провежда по Националната програма за борба с туберкулозата, финансирана от Министерство на здравеопазването и се провежда на всяко тримесечие на годината.
На всеки желаещ да се възползва от кампанията се прави анкета и консултация, а при необходимост и съответните изследвания. През годините кампанията е доказала своята ефективност както за откриване на хора с туберкулоза или нейната латентна форма, така и като превенция.
През изминалата година в област В. Търново беше регистриран ръст при болните от туберкулоза. Регистрираните случаи на активна туберкулоза са 63 при 30 за 2020 години, показват данните на Регионалната здравна инспекция. От началото на тази година са регистрирани 19 нови случая на заболяването в областта.
Всеки, който иска да се възползва от дните на отворени врати в лечебното заведение, може да се запише на телефон 0879 976 631.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново